Home Staging

Mi az a Home Staging?

A Home Staging a lakások, ingatlanok eladásra felkészítése, prezentációja. A NOVA INTERIOR STUDIO-nál mindez lakberendezői háttérmunkával történik. Célja, hogy az eladásra szánt lakás minél szélesebb vevőkört szólítson meg  A lakberendezői praktikák tudatos alkalmazásával a piacon kiemelkedő, igényes lakásként szerepelnek a felkészített ingatlanok. 

Miért éri meg a Home Staging?

Mert gyorsabban tudja értékesíteni otthonát!

A Home Stagingelt ingatlanok átlagosan háromszor gyorsabban kerülnek eladásra, mintha azokkal nem foglalkozott volna szakember! Mi már bizonyítottunk! Ingatlanjaink jellemzően 3 hónapon belül eladásra kerülnek! Fontos a megfelelő árazás - minden esetben végzünk nem hivatalos ingatlanpiaci értékbecslést, és közösen megbeszéljük a tulajdonosokkal az elvárásokat. 

Mert az ingatlan magasabb áron lesz értékesíthető!

Átlagosan az ingatlan értékének 1-3 %-t kell Home Staging-re fordítani. Az ingatlan piaci értékének 1-3%-ának befektetésével az ingatlan értékét 6-20%-kal tudjuk növelni!

PÉLDA

Amennyiben egy 15 millió forintot érő ingatlanra 2%-os Home Staging szolgáltatási ráfordítással számolunk (300 000 Ft), várhatóan ingatlanunk értéke 8%-kal növekszik, ami azt jelenti, hogy az ingatlanunk értéke 16,2 millió forint körül lesz. A tiszta haszon így 900 000 Ft körül várható.

Mi történik a Home Stagingelés során?

Míg a lakberendezés a személyre szabott tér kialakítására törekszik, a Home Staging célja, hogy szakszerű lakberendezési, pszichológiai technikák alkalmazásával minél szélesebb vevőkört megszólító vevőközpontú megoldásokkal rövid idő alatt a lehető legmagasabb áron értékesítse ingatlanát.

Alapvetően kétféle home staging esetről beszélhetünk:

  • Amikor a lakásban laknak egészen az eladásig: a meglévő enteriőrből kell a legkedvezőbb benyomást keltve a potenciális vásárló érdeklődését felkelteni. Ilyenkor kisebb bútorokat, ráncfelvarráshoz szükséges dekorációkat, textileket, szőnyegeket, függönyöket viszünk. 
    Meddig tart? - Jellemzően 1 hét alatt bemutatásra készen áll az ingatlan.
  • Amikor üres/nem lakott ingatlant szeretnénk eladni: az üres térben a leendő vásárló nehezen éli bele magát. Mi gondoskodunk arról, hogy otthonosan berendezett ingatlant kapjon lásson a leendő tulajdonos. Ilyen esetben az ingatlant teljesen bebútorozzuk, dekoráljuk - minimum 2 hónapos időszakra. A berendezést a leendő vásárló megtarthatja igény esetén. 

Bútorbérlés

Cégünk 200 nm-en tart bútorokat raktáron - széles választékban! Célunk, hogy minél rövidebb idő alatt ízléses, az eladásra szánt lakás stílusához illeszkedő enteriőrt teremthessünk Megbízóink részére.

Partnereink, befektetők számára egyedi ajánlatokat biztosítunk!

 

Bejegyzés megosztása: